Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
433
Egy elektromágneses hullámhossza 10-² m.(mínusz másodikon akar lenni) Mekkora a periódus ideje? Mekkora a frekvenciája?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika, elektromágneses hullámok, frekvencia
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`lambda` = `10^(-2)` m

c = `lambda/T` = `lambda*f` = `3*10^8` `m/s`

T = `lambda/c` = `10^(-2)/(3*10^8)` = `3.3*10^(-11)` s

f = `1/T` = `3*10^(10)` `1/s`
1