Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valószínűségszámítás 2.

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
699
A bankkártya PIN kódja 1234. Véletlenszerűen beírva 4 számjegyet, mennyi annak a valószínűsége, hogy eltaláljuk a kódot?

Leírnátok nekem a számítás menetét is?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
Az 1;2;3;4 számokat 4*3*2*1=24-féleképpen lehet egymás után beütni, ez az összes eset. A kedvező eset érthető módon 1.
A klasszikus valószínűségi modell értelmében a valószínűség: 1/24=~0,0417=4,17%.
1