Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kevereses matek feladat

Főoldal » Általános iskola » Matematika
420
1,5 kg sot ontottunk a 2 kg 25%os es 4kg 15%os sooldathoz. Hany %os a keletkezo oldat?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
2 kg sóoldatban van `2*25/100` = 0.5 kg só

4 kg sóoldatban van `4*15/100` = 0.6 kg só

Hozzáadjuk a 1.5 kg sót.

Az oldat tömege 2+4+1.5 = 7.5 kg, a benne levő só mennyisége 0.5+0.6+1,5 = 2,6 kg

7,5 kg oldatban van 2.6 kg só

100 kg oldatban van `100/7.5*2.6` = 34,7 kg só

A keletkezett oldat 34,7 %-os.
1