Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika házi, tudna-e esetleg valaki segíteni?

Főoldal » Általános iskola » Fizika
1568
Idézem a feladatot: ,,Egy autóúton egy 60 km/h sebességű autóbusz mellett halad el egy 90 km/h sebességű személyautó. Milyen távol lesznek egymástól 20 perc múlva, ha
a) azonos irányba haladnak?
b) ellentétes irányba haladnak?"
Köszönöm a segítséget.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
Ha azonos irányba haladnak, akkor a sebességük különbségével kell számolnod, ha ellentétes irányba, akkor sebességük összegével.

t = 20 perc = `1/3` óra

a,

`s_1` = `(v_2-v_1)*t` = `(90-60)*(1/3)` = 10 km

b,

`s_2` = `(v_2+v_1)*t` = `(90+60)*(1/3)` = 50 km
1