Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Csodafizika 7./XVI.

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
1000
Kötélen függő, 10 kg tömegű homokzsákba 5 g-os lövedék csapódik vízszintes irányú, 500 m/s nagyságú
sebességgel, és benne is marad. Mennyi munkát végzett a zsák a lövedéken az ütközés alatt?

Az eredmények:
(-624,99 J, 0,2499 m/s)
Hogyan jöttek ki?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
E = `1/2m*v^2` = `1/2*0.005*500^2` = 625 J

A másik válasz gondolom a zsák sebességét jelenti, az úgy jön ki ,hogy a lendületmegmaradás

`m_1*v_1` = `(m_1+m_2)*v_2`

`v_2` = `(m_1*v_1)/(m_1+m_2)` = `0.005*500/(10.005)` = 0,2499 `m/s`

`DeltaE` = `1/2m*Deltav^2` = `1/2*0.005*(0,2499^2-500^2)` = - 625 J
1