Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Csodafizika 7./XIV.

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
732
Az 1 dm élhosszúságú vaskocka ugyanakkora méretű ólomkockával ütközik. Mekkora lesz az ütközés utáni
közös sebességük, ha ütközéskor összetapadnak, előtte pedig egyaránt 2 m/s nagyságú sebességgel, egymással
szemben mozogtak? (A vas sűrűsége 7860 kg/m3, az ólomé 11300 kg/m3.)

Az eredmény: (0,36 m/s)
Hogyan jött ki?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
Lendületmegmaradás:

`(m_1*v_1)`-`(m_2*v_2)` = `(m_1+m_2)*v`

`m_1` = 7.86 kg

`m_2` = 11.3 kg

`v_1` = `v_2` = 2 `m/s`

`(11.3-7.86)*2` = `(11.3+7.86)*v`

v = `(11.3-7.86)/(11.3+7.86)*2` = `3.44/19.16*2` = 0,36 ˙m/s`
1