Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Csodafizika 7./X.

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
573
Egy nagy sebességű stroboszkopikus felvételről az olvasható le, hogy egy golfütő sebessége 55 m/s, mielőtt
megüti a labdát, ezután 40 m/s. Az ütő fejének tömege 20 dkg, a labdáé 46 g. Mekkora sebességgel üti el az ütő
a golflabdát?

Az eresmény: (65,2 m/s)
Hogyan jött ki?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
Lendületmegmaradást alkalmazod
`m_1*v_1=m_1*u_1-m_2*u_2\ ⇒\ u_2=(m_1*(v_1-u_1))/m_2=(200*(55-40))/46∼65.2\ m/s`

1