Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika 8.osztály

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1089
Egy 2 dm-es elű kocka élvázmodellje 1cm²-es négyzet keresztmetszetű lécből készítik el. Mennyi a felhasznált léc térfogata? Hány kilogramm a felhasznált léc tömege, ha 1dm³ fa tömege 560g?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Sos!, Matematika 8osztály
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
egy kockának 12 oldaléle van. 4 az alsó lapon, 4 a felsőn meg 4 függőleges.
2dm=20cm
a lécek össz hossza 12*20=240cm
a lácek térfogata V=240cm*1cm^2=240cm^3
1dm^3=1000cm^3
a tömeg m=560g/1000*240=134,4g
0

(Javítva)

A kockának 12 éle van, tehát első körben térfogatnak (1*1*20)*12=240 cm³ számolható, viszont a csatlakozási pontoknál, vagyis a 8 csúcsnál 8 darab, 1x1x1 cm-es kocka található, ezeket kétszer le kell vonnunk, így 240-16=224 cm³ a térfogata.

224 cm³=0,224 dm³, így a váz tömege 0,224*560=125,44 g.
Módosítva: 9 éve
0