Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
2232
Zsanett, Laura, Alexa és Vani cukrászdába mentek. Zsanett evett egy krémest és egy gesztenyés szeletet , Laura egy krémest és egy rétest , Alexa pedig egy gesztenyés szeletet és egy rétest . Zsanett 250 Ft- ot , Laura 270 Ft -ot Alexa pedig 280 Ft fizetett. Vani csak egy gesztenyés szeletet evett . Mennyit fizetett érte?
Előre is köszönöm !
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
I. egyenlet K + G = 250
II. egyenlet K + R = 270
III. egyenlet G + R = 280

3 ismeretlen, 3 egyenlet.
II - III.
K - G = -10

I. és az előbb kapott egyenletet összeadjuk:
2K = 250 + (-10)
K = 120 // krémes 120 forint

Gesztenyés megkapása (I. behelyettesítés):
K + G = 250
120 + G = 250
G = 130

Vani 130 forintot fizetett.
4