Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Csodafizika 6./XIII.

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
873
Futás közben egy lépés megtétele alatt testsúly-kilogrammonként kb. 0,6 J energiát használunk el. Milyen
gyorsan fut az a 60 kg-os versenyző, aki 70 W teljesítményt „fogyaszt”? Tegyük fel, hogy a futó egy lépése 1,5 m
hosszú.

Az eredmény: (2,92 m/s)
Hogyan jött ki?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
`E_"lépés"=60\ kg*0,6\ J=36\ J` - ennyi energiát használ fel a futó lépésenként

A teljesítménye ez alatt

`P=(E_"lépés")/t\ ⇒\ t=(E_"lépés")/P=(36\ J)/(70\ W)=0.51428571428\ s`

És a futó sebessége

`v=s/t=(1,5\ m)/(0.51428571428\ s)=2.9166666667\ m/s`
1