Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Csodafizika 6./VII.

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
673
Vízszintes jégfelületen 7 m/s nagyságú sebességgel csúszik egy 2 kg tömegű szánkó. Mekkora úton áll meg?
A jég és a szánkó között fellépő súrlódási együttható 0,1.

Az eredmény: (24,5 m)
Hogyan jött ki?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
`F_s=mu*m*g " ez fogja lassítani a testet, a lassulás "a=F_s/m`
`"az ehhez szükséges idő "v_0=a*t" ⇒ "t=v_0/a=v_0/(F_s/m)=(m*v_0)/F_s`
`"így a megtett út "s=v_0*t-a/2*t^2=v_0*(m*v_0)/F_s\ -\ (F_s/m)/2*((m*v_0)/F_s)^2`
`s=(m*v_0^2)/(2*F_s)=(2\ kg*(7\ m/s)^2)/(2*0,1*2\ kg*10\ m/s^2)\ =\ (49\ m)/2\ =\ 24,5\ m`
1