Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Csodafizika 6./V.

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
590
Egy 200 N súlyú ládát 150 N nagyságú erővel húzunk fel egy 30°-os lejtőn. Mennyi munkát végzünk 100 m út
megtétele esetén, ha az erő hatásvonala 25°-os szöget zár be a lejtővel?

Az eredmény: (13600 J)
Hogyan jött ki?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
W = F · s
ahol F az elmozdulás irányában lévő erő-komponens.
Vagyis:
W = 150 N · cos 25° · 100 m = 13595 J
1