Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kérlek segítsetek!!!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
705
Ez egy matek házi. A varázsköpeny a süveggel együtt 3000 tallérba kerül. A köpeny ára 8 heted része a süveg árának. Mennyivel drágább a köpeny a süvegnél?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
k = `8/7*s`

k+s = `8/7*s` +s = `15/7*s` = 3000

s= `3000*7/15` = 1400

k = `8/7*s` = `8/7*1400` = 1600

A köpeny 200 tallérral kerül többe a süvegnél.
0