Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöveges feladat

Főoldal » Általános iskola » Matematika
673
5 család belépőt váltott a parkba.A Kovács család 2 felnőtt és 2 gyerek jegyet vásárólt,ezért 2600Ft ot fizettek.A Tóth család 1felnőtt és 3 gyerek jegyért 2300Ft ot fizeettek.hány forintot fizetett a
a,kis család 4 felnőtt és 4 gyerek jegyért?
b,Varga család 3 felnőtt és 5 gyerek jegyért?
c,nagy család 2 felnőtt és 4 gyerek jegyért?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Már egyszer megválaszoltam, és megoldásnak is jelölted. Valami esetleg nem világos?
-1

egyenletrendszer:
2F+2G=2600
1F+3G=2300 ==> F=2300-3G
-------
2*(2300-3G)+2G=2600
4600-6G+2G=2600
-4G=-2000
G=500
F=2300-3*500=800
a) 4*800+4*500=5200
b) 3*800+5*500=4900
c) 2*800+4*500=3600
1