Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kérlek segítsetek

Főoldal » Középiskola » Matematika
389
Csatolom
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
5 kg dió = 1500 Ft

1 kg dió = 300 Ft

1 kg dióban, ami 300 Ft: a dióbél volt x dkg, a dióhéj 0.3x dkg

1.3x = 1

x = 0,77; 77 dkg dióbél és `77*0.3` = 23 dkg dióhéj

77 dkg dióbél ára 300 Ft

1 kg (100 dkg) dióbél ára `100/77*300` = 390 Ft

1 kg dióbél értéke 390 Ft.
Módosítva: 6 éve
0