Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki sos !!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
445
csatoltam képet valaki legyen szíves segíteni matektanárunk feladta önálló feldolgozásba nem tudom hogy kell kiszámolni !!!!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1

102

a

500-nak a 10%-a: `500*10/100` = 50

500-nak a 25%-a: `500*25/100` = 125

500-nak a 10%-a: `500*50/100` = 250

500-nak a 75%-a: `500*75/100` = 375

500-nak a 87%-a: `500*87/100` = 435

500-nak a 10%-a: `500*100/100` = 500

b,

640 kg-nak a 20%-a: `640*20/100` = 128

640 kg-nak a 40%-a: `640*20/100` = 256

640 kg-nak a 92%-a: `640*92/100` = 588,8

640 kg-nak a 150%-a: `640*150/100` = 960

640 kg-nak a 162%-a: `640*162/100` = 1036,8

640 kg-nak az 100%-a: `640*100/100` = 6400


100

a, 400 kg `1/10` része: `400*(1/10)` = 40 kg

b, 400 kg `1/20` része: `400*(1/20)` = 20 kg

c, 400 kg `7/10` része: `400*(7/10)` = 280 kg

d, 400 kg `7/25` része: `400*(7/25)` = 112 kg

e, 400 kg `2/5` része: `400*(2/5)` = 160 kg

f, 400 kg `3/4` része: `400*(3/4)` = 300 kg

g, 400 kg `7/2` része: `400*(7/2)` = 1400 kg

h, 400 kg `17/25` része: `400*(17/25)` = 272 kg


a, `100*(1/10)` = 10 %-a

b, `100*(1/20)` = 5 %-a

c, `100*(7/10)` = 70 %-a

d, `100*(7/25)` = 28 %-a

e, `100*(2/5)` = 40 %-a

f, `100*(3/4)` = 75 %-a

g, `100*(7/2)` = 350 %-a

h, `100*(17/25)` = 68 %-a
0