Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

ABC egyenlő szárú

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1608
Az ABC egyenlő szárú háromszögben AC=BC=9cm. Az AB alaphoz tartozó magasság 7cm. Mekkora a háromszög kerülete és területe?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Az alap felét könnyen kiszámolod pitagorasz tétellel:

`(a/2)^2` = `9^2-7^2` = 81-49 = 32

`a/2` = `root()(32)` = 5,66 cm

a = `2*5,66` = 11,32 cm

K = a+2b = 11,32 + `2*9` = 29,32 cm

T = `(a*m)/2` = `(11.32*7)/2` = 39,6 `cm^2`
0