Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Középiskola » Matematika
1409
Hány százalékos kamatos kamat esetén nőne 10 év alatt az eredeti tőke
a., a másfélszeresére;
b., a kétszeresére;
c., a háromszorosára?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika, tk.133/3
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a,

`(1+x/100)^10` = 1.5

`1+x/100` = `root(10)(1.5)` = 1,0413

`x/100` = 0.0413

x=4,13

b,

`(1+x/100)^10` = 2

`1+x/100` = `root(10)(2)` = 1,0718

`x/100` = 0.0718

x=7,18

c,

`(1+x/100)^10` = 3

`1+x/100` = `root(10)(2)` = 1,1161

`x/100` = 0,1161

x = 11,61
1