Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika SOS

Főoldal » Általános iskola » Matematika
418
Képet csatoltam (Kidolgozva kellene)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
3 kg alma x forint

a,


10 kg alma `10/3*x` = `3.33*x` Ft

1 kg alma `x/3` Ft

b,

1 kg körte `x/3+20` Ft

10 kg körte `10*(x/3+20)` = `(10x)/3 + 200` Ft

c,

12 kg alma `(12x)/3` = 4x Ft

9 kg körte `9*(x/3+20)` = 3x+180 Ft

Ez együtt 4x+3x+90 = 7x+180 Ft

d,

6 kg körte `6*(x/3+20)` = 2x+120 Ft

y kg alma `(y*x)/3` Ft

2x+120+`(y*x)/3` = 1200

`(y*x)/3` = 1200-120-2x = 1080-2x

y = `3*(1080-2x)/x` = `3240/x`-6
0