Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Miliamper és coulomb számolás

Főoldal » Általános iskola » Fizika
3405
Mekkora erősségű áram folyik abban a vezetékben, amelyen percenként 120 coulomb töltés áramlik át?

Ha egy zseblámpaizzóban 10mA erősségű áram folyik, akkor mennyi töltés halad át rajta 10 perc alatt?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
nagyon sürgős
1
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
Nem vagyok egy nagy fizikus, de azért megpróbáltam.
Az elsőnél ugye az áramerősség kell amit az elektromos töltés és az idővel tudjuk kiszámítani vagy is a képelete
I = Q/t
I= 120/60 = 2A

A másodiknál az elektromos töltés volt ugye a kérdés, annak a képlete pedig
Q= I*t
Ugye itt az idő 10 perc volt vagyis akkor
t = 600s
Az áramerősség pedig 10 mA amit át kellett váltani
I=10mA -> 0,010 A
Q=I*t=0,010 * 600 = 6C

Remélem segítettem, és érthető volt.
0