Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítsetek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
492
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1

1,

40+40+x+(x+14)=238

x = 72 kg, d a jó válasz.


2,

x legyen a rózsa, x+2 a frézia; x+4 a tulipán

x+(x+2)+(x+4) = 39

3x+6 = 39

x = 11

11 rózsa, 13 frézia, 15 tulipán.

3,

K = 444 m

Egyik oldala x, a másik oldala x+12

`2*(x+x+12)` = 444

x = 105

A téglalap szélessége 105 m, hosszúsága 117 m.

`K_2` = `4*(x+12)` = `4*117` = 468 m
0