Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Ezt a feladatot hogyan kell megoldani diofantikus egyenlettel?

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
481
Egy üzletben háromféle csokoládé kapható. 70, 130, illetve

150 forintos egységárban. Hányféleképpen lehet (pontosan)

5000 forintért (pontosan) 50 darab csokoládét vásárolni?


Előre is köszönöm a segítséget!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, egyenlet, diofantikus
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
`a+b+c=50`
`70*a+130*b+150*c=5000`
`70*a+70*b+70*c+60*b+80*c=5000`
`70*(a+b+c)+60*b+80*c=5000`
`60*b+80*c=1500`
`b=25-4/3*c`
innen 3|c
c=0; b=25; a=25
c=3; b=21; a=26
táblázatba mellékelve
1