Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika háziban tudnátok segíteni? (kép)

Főoldal » Középiskola » Fizika
3665
Sziasztok, valaki aki jártas fizikában tudna segíteni?
A feladat a következő:
Egy kezdősebesség nélkül induló, egyenletesen gyorsuló test 6s alatt 9m utat tesz meg.
Mekkora a mozgó test gyorsulása?
Mekkora a test sebessége 6s eltelte után?
Mekkora utat tett meg a test az ötödik másodperc végéig?
Mekkora utat tettt meg a mozgás ötödik és hatodik másodperc között?
Eddig jutottam:
A kezdősebesség (v1) ugye 0.
Az idő (t) 6s.
A sebességváltozás (v2) pedig 9m.
A gyorsulást (a) a következő képpen számoltam ki:
a= v/t=9m/6s=1,5 m/s.
Nyilván nem várom el senkitől, hogy megoldja helyettem, csak annyit kérnék, hog, valaki mondja meg, hogyan tovább. Illetve, hogy amit eddig csináltam az jó-e.
Elnézést a regényért, valamiért nem enged képet küldeni.
Köszönöm szépen a segítséget előre is!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1


a,


s = `a/2*t^2`

a = `(2*s)/t^2` = `(2*9)/6^2` = `18/36` = 0,5 `m/s^2`


b,


v = `a*t` = `0.5*6` = 3 `m/s`


c,


`s_5` = `a/2*t^2` = `0.5/2*5^2` = 6,25 m


d,

`Deltas` = `s-s_5` = 9-6,25 = 2,75 m
0