Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS,

Főoldal » Általános iskola » Matematika
862
48 g 35%-os cukoroldatban 27 g cukrot feloldunk. Hány százalékos lesz így az oldat?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Sós,
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
SOS!
0


100 g oldatban van 35 g cukor

48 g oldatban van `48/100*35` = 16,8 g cukor

Az oldat tömege a cukor hozzáadása után 48+27 = 75 g lesz

az oldott anyag 16,8+27 = 43,8 g

75 g oldatban 43,8 g cukor van

100 g oldatban `100/75*43.8` = 58,4 g cukor van.

Az oldat 58,4 %-os lesz.
0