Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Keveréses egyenlettel megoldható szöveges feladatok

Főoldal » Általános iskola » Matematika
751
62 kg 4%-os sóoldatból mennyi vizet kell elpárologtatni, hogy 10%-ős só oldatot kapjunk?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Van 62 kg oldat, ebben `62*4/100` = 2.48 kg só.

Elpárologtatunk x kg vizet

Az oldat tömege 62-x kg lesz, az oldott anyag 2.48 kg

Ugyanakkor az oldat 100 kg-jában 10 kg só van (10 %-os).

`(62-x)/100` = `2.48/10`

x= 37.2 kg vizet kell elpárologtatni.
0