Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mekkora erővel emelhető fel egy 300 kg-os cementzsák, ha

Főoldal » Általános iskola » Fizika
720
Számítsd ki, hogy mekkora erővel emelhető fel egy 300 kg-os cementzsák (g=10N/kg), ha:
A) egy ideális mozgócsigát alkalmazunk
B) egy ideális állócsigát alkalmazunk
C) két ideális mozgócsigából álló archimedesi csigasort alkalmazunk
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
erő, állócsiga, csiga, Mozgócsiga, Archimedesi, Archimedesi csigasor, Cementzsák
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
A, feleakkora erő szükséges F = `(m*g)/2` = 1500 N

B, A súlyerővel megegyező erő szükséges F = `m*g` = 3000 N

C, Negyedakkora erő szükséges: F = `(m*g)/(2*2)` = 750 N
1