Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Térgeometriai feladatok megoldásában segítene valaki? 4.

Főoldal » Középiskola » Matematika
705
4. Egy henger alakú bögre belsejének magassága 14 cm, belső alapkörének átmérője 8 cm. Belefér-e egyszerre 1/2-ed liter kakaó?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, Térgeometria
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
m = 14 cm

r = 4 cm

V = `r^2*pi*m` = `4^2*3.14*14` = 703,7 `cm^3` > 500 `cm^3` , tehát belefér.
0