Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Térgeometriai feladatok megoldásában segítene valaki? 3.

Főoldal » Középiskola » Matematika
3543
3. Egy henger alakú fazék belsejének magassága 14 cm, belső alapkörének átmérője 20 cm. Meglehet-e főzni benne egyszerre 5 liter levest?

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, Térgeometria
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
r = 10 cm

m = 14 cm

V = `r^2*pi*m` = `10^2*3.14*14` = 4398 `cm^3` < 5000 `cm^3`

Nem fér bele öt liter, nem lehet benne megfőzni annyi levest.
0