Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Reakció egyenletek

Főoldal » Általános iskola » Kémia
777
Fel kell írni (rendezve) az alábbi egyenleteket, megnevezve a végtermékeket.

Salétromsav-oldathoz kálium-hidroxid-oldatot öntünk.
Tömény salétromsav oldatba kis darab réz forgácsot dobunk.
Tömény salétromsav oldathoz vizet öntünk
Salétromsav-oldathoz szalmiákszeszt öntünk
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
oldat, reakció, szalmiákszesz, sav, salétromsav, ammónia, reakcióegyenlet, kálium-hidroxid
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
`HNO_3` + KOH = `KNO_3` + `H_2O`

Cu + 4 `HNO_3` = `Cu(NO_3)_2` + 2 `NO_2` + 2 `H_2O`

`HNO_3` + `H_2O` = `H_3O^+` + `NO_3^-`

`HNO_3` + `NH_4OH` = `NH_4NO_3` + `H_2O`
0