Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Térgeometriai feladatok megoldásában segítene valaki? 2.

Főoldal » Középiskola » Matematika
2791
2. Egy henger alakú edény (belső) alapkörének sugara 10cm. Milyen magasan áll a beletöltött 3 liter víz?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, Térgeometria
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
r = 10 cm

V = 3000 `cm^3` = `r^2*pi*m`

m = `V/(r^2*pi)` = `3000/(10^2*3.14)` = 9,55 cm magasan áll a víz.
0