Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Térgeometriai feladatok megoldásában segítene valaki? 1.

Főoldal » Középiskola » Matematika
999
1. Egy egyenes körhenger alap körének sugara 10 cm, térfogata 1000cm³. Mekkora a felszíne és a magassága?

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, Térgeometria, körhenger
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
r=10 cm

V = `r^2*pi*m` = 1000 `cm^3`

m = `V/(r^2*pi)` = `1000/(10^2*3.14)` = 3.183 cm

A = `2*r^2*pi` + `2*r*pi*m` = `2*10^2*3.14` + `2*10*3.14*3.183` = 628,31 + 200 = 828,31 `cm^2`
0