Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kocka

Főoldal » Középiskola » Matematika
721
Ha egy téglatest éleinek hosszát 1cm-rel,2cm-rel és 5cm-rel növeljük,olyan kockát kapunk,amelynek térfogata 1dm^3.Mekkora a téglatest felszíne?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Térgeometria
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
A kocka oldala 1 dm (10 cm).

A téglatest oldalai:

a =10-1 = 9 cm

b = 10-2 = 8 cm

c = 10-5 = 5 cm

A = `2*(ab+ac+bc)` = `2*(9*8 + 8*5 + 9*5)` = `2*(72+40+45)` = 314 `cm^2`
1

Látod? Nem látod?
1