Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sajtos Sos sütemény

Főoldal » Középiskola » Matematika
435
Csatoltam a képet
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a, 160=2x
x=80

Mivel a vajból 3x-et kell beletennünk, hogy meglegyen az arány, ezért 3*80g= 240g vajat kell a töltelékbe tennünk.

b,

5x=300g
x=60g
Vaj=3x=3*60=180g
Sajt=2x=2*60=120g

c, 20/15=(4*5)/(3*5)=4/3
0