Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Az ábra egy kereszteződésben 15 percig végzett forgalomszámlálás eredményét mutatja. (az ábrán egy négyzet egy jármű áthaladását jelenti)

Főoldal » Általános iskola » Matematika
679
A) hány jármű halad át ez idő alatt összesen a kereszteződésen?
B) töltsd ki a táblázatot
C) hányszor annyi Személyautó haladt át mint kerékpár?
D) hányszor annyi kerékpár haladt át mint személyautó?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Összesen 5*8=40 jármű haladt át a 15 percben.

Most a képen a kerékpár és a motor jelölése nem egyértelmű, szóval az a része csak erős tipp. (A vastagabb vonallal kijelölt fehér négyzeteket vettem motorosnak. Ha pont fordítva van, akkor a táblázat kitöltésénél csak felcseréled a két adatot.)

Kerékpár: 10, 10/40=1/4 része 25%
Motor: 4, 4/40=1/10 része 10%
Busz száma: 8, 8/40=1/5 része 20%
Autó száma: 12, 12/40=3/10 része 30%
Kamion: 6, 6/40=3/20, 15%

10/12=5/6 szor kevesebb kerékpár ment át az úton, mint autós
12/10= 6/5*-ször több autó ment át, mint kerékpár

Ha a kerékpárosok csak négyen voltak:
4/12=1/3 1/3-szor annyi kerékpáros volt, mint autós
12/4=3 3-szor annyi autós volt, mint kerékpáros
0