Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Térgeometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
838
Egy 12 cm oldalhosszúságú négyzetet megforgatunk az egyik oldalával párhuzamos szimmetriatengelye körül.
a, Mekkora az így keletkező forgástest térfogata és felszíne? A felszínt egész cm²-re, a térfogatot egész cm³-re kerekítve adja meg!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
egy olyan hengerünk lesz, amiben

r= 6 cm

m= 12 cm

A = `2*r^2*pi` + `2*r*pi*m` = 679 `cm^2`

V = `r^2*pi*m` = 1357 `cm^3`
1