Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Légyszi segítsetek! (szöveges feladat)

Főoldal » Középiskola » Matematika
639
Egy konvex sokszög átlóinak a száma 102-vel több, mint az oldalak száma. Hány oldalú a sokszög?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
átlók száma:
n(n-3)/2

n(n-3)/2=n+102
n2-5n-204=0
megoldóképlet:
n=(-b+- b2-4*a*c )/2a
n2=17
Módosítva: 9 éve
0