Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1237
Háromnapos gyalogturank első napján az út 2/5-öt részét a második napon az út hátralévő út felét tettük meg.Az utolsó napon 15 km-t gyalogoltunk.A teljes út hány szàzalekat tettük meg az első,a második,illetve a harmadik napon? Hány km volt a teljes túra útvonala?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Háromnapos gyalogtúránk első napján az út 2/5-öt részét a második napon az út hátralévő út felét tettük meg.Az utolsó napon 15 km-t gyalogoltunk.A teljes út hány százalekat tettük meg az első,a második,illetve a harmadik napon? Hány km volt a teljes túra útvonala?

1 nap az egész túrának ami x a 2/5 részét tetted meg.
x-2/5x=3/5x
Ezek után a második nap a hátralévő út felét, vagyis 3/5x/1/2=3/10x.
Végül 15km-t az utolsó napon.

4/10x+3/10x+15=x
x=50 km

0