Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
561
A Sopron és Tatabánya közötti utat 72 km/h sebességgel 20 percel több idő alatt lehet megtenni mint 84 km/h sebességgel.Milyen hosszú a két város közötti út?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
0

x óra alatt 72 `(km)/h` sebességgel `72*x` km-t tesz meg.

x-`1/3` óra alatt 84 `(km)/h` sebességgel `84*(x-1/3)` km-t tesz meg.

`72x` = `84*(x-1/3)`

x= 2,33

72x = 168 km a két város közötti távolság.
0