Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek valaki segit?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
966
Egy téglalap oldalai 5 cm és 12 cm hosszúak. A 5 cm-es oldalpárt 20 %-ával növeljük, a 12 cm-es oldalpárt 2/3 részére csökkentjük. Hány százalékkal
és hogyan csökkent?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Ha a terület a kérdés akkor:
T1=a*b
T2=(1+1/5)*a*2/3*b=(6/5*2/3)*(a*b)=12/15(a*b)=12/15*T1
12/15-öd részére válzozott, vagy 3/15=0,2=20%-al csökkent
1