Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki segítene a matekemben?

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
410
A következő feladatokat kaptam, elég egy tipp is amin el indulhatok a megoldás felé de egy megoldást azt nagyon megkoszonnék.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matek, házi, megoldás,
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
2.
Nézd meg, hogy a négyzetszámok milyen számokra végződhetnek. Pl. ha egy olyan szám négyzetét nézzük, aminek az egyesek helyén `2`-es van, akkor az biztos `4`-esre végződik (`2*2=4`, `12*12=144`, `22*22=484` stb.).
És ezt hasonlítsd össze azzal, hogy egy `25k+12` alakú szám mire végződhet.
Módosítva: 6 éve
0