Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Algebra

Főoldal » Középiskola » Matematika
390
Oldjátok meg a feladatokat
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`-(3a^3)/(4b^3)`:`(- a^2/(8b^2))=-(3a^3)/(4b^3)*(- (8b^2)/a^2)=(6a)/b`


`(x^2+2x)/(2-3x)`:`(x^2+4x+4)/(3x-2)=(x(x+2))/(2-3x)*(-(2-3x))/((x+2)(x-2))=(-x)/(x-2)`


`(9m^2-n^2)/n^2`:`(15m+5n)=((3m-n)(3m+n))/(n^2*5*(3m+n))=(3m-n)/(5n^2)`


`(a^4-1)/(a^2+2a+1)`:`(a^2+1)/(2a+2)=`

`=((a^2-1)(a^2+1))/(a+1)^2*(2*(a+1))/(a^2+1)=`

`=(2*(a^2-1))/(a+1)=(2*(a-1)(a+1))/(a+1)=2a-2`


`(a+1)/(a^3-1)`:`(a^2-1)/(a^2+a+1)=`

`=(a+1)/(a^3-1)*(a^2+a+1)/(a^2-1)=`

`=(a+1)/((a-1)(a^2+a+1))*(a^2+a+1)/((a-1)(a+1))=1/(a-1)^2`


`(x^2-2xy+y^2)/(x^2-xy-7x+7y)`:`(x^2-xy+7x-7y)/(x^2-49)=`

`=(x-y)^2/(x(x-y)-7(x-y))*((x-7)(x+7))/(x(x-y)+7(x-y))=1`

Mindegy, milyen számok x és y.

(Mondjuk, legközelebb kicsit szebben is megfogalmazhatnád, hogy segítségre van szükséged, mert nem a szolgáid vagyunk, akiknek meg kell oldaniuk a házid hanem önszántunkból segítünk)
Módosítva: 6 éve
1