Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Házi doga fizika a Képen látható összes kell es aki tudja keresen meg mesengeren :Boglárka Faragó

Főoldal » Általános iskola » Fizika
381
Mekkora a gyorsulás ha, a test álló helyzetből 10mp alatt 50m/sec sebeségre gyorsul?
β
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
1.

v = `a*t` `rightarrow` a = `v/t` = `50/10` = 5 `m/s^2`

2.

a = `(Deltav)/(Deltat)` `rightarrow` `Deltav` = `a*Deltat` = `2*8` = 16 `m/s`


3.

t = `(Deltav)/a` = `20/5` = 4 s


E

1.

t = 1 perc = 60 s

a = 3 `m/s^2`

`Deltav` = `a*Deltat` = `3*60` = 180 `m/s`

2.

`Deltav` = 36 `(km)/h` = 10 `m/s`

a = 5 `m/s^2`

t = `(Deltav)/a` = `10/5` = 2 s

3.

t = 3 perc = 180 s

a = 4 `m/s^2`

`Deltav` = `a*t` = `180*4` = 720 `m/s`
0