Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika: 34

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
631
Egy részecske harmonikus rezgőmozgást végez 2 1/s frekvenciával és 5 cm amplitúdóval. Határozzuk meg a periódusidőt, a körfrekvenciát, a maximális sebességet és maximális gyorsulást!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1


f = 2 `1/s`

x = 5 cm = 0.05 m


T = `1/f` = `1/2` s

`omega` = `2*pi*f` = `4*pi` = 12.57 `1/s`

`v_(max)` = `x*omega` = `0.05*12.57` = 0.63 `m/s`

`a_(max)` = `x*omega^2` = `0.05*12.57^2` = 7.9 `m/s^2`
0