Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika: 32

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
633
Egy autó nyugalmi helyzetéből 1,2 m/s2 (méter/ szekundum a négyzeten) állandó gyorsulással indul. Elérve a 13,2 m/s sebességet tovább már egyenletesen halad. Mennyi idő alatt jut az indulási helytől 120m távolságra?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
Egy autó nyugalmi helyzetéből 1,2 m/s2 (méter/ szekundum a négyzeten) állandó gyorsulással indul. Elérve a 13,2 m/s sebességet tovább már egyenletesen halad. Mennyi idő alatt jut az indulási helytől 120m távolságra?

13,2=1,2*t
t=11s
s=0+(1,2*121)/2=72,6

47,4=13,2*t
t=3,59s

Összesen 14,59s alatt.
0