Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika: 30

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
674
Egy test 2 m sugarú körpályán mozog. Szögsebességét 4s alatt egyenletesen 4 1/s-ról
12 1/s-ra növeli. Mekkora az érintőirányú gyorsulása? Mekkora a centripetális
gyorsulása a gyorsítás végén?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
`a_e` = `r*(Deltaomega)/(Deltat)` = `2*((12-4)/4)` = 4 `m/s^2`

`a_(cp)` = `omega^2*r` = `12^2*2` = 288 `m/s^2`
0