Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Geometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
1777
Egy egyenlő szárú háromszög alapja 24 cm, szárai 20 cm-esek, az alaphoz tartozó magasság 16 cm. Mekkora a szárhoz tartozó magasság?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
A háromszög területe oldal*oldalhoz tartozó magasság/2. Ha az alapot használjuk fel, akkor 24*16/2=192 cm² a területe. Ha a szárhoz tartozó magasság M, akkor 20*M/2=192, erre M=19,2 cm adódik, tehát a szárakhoz tartozó magasság 19,2 cm.
0

a háromszög területe az egyik oldalának és a hozzá tartozó magasságának szorzata.
a=24cm
b=20cm
ma=16cm
mb=?
T=a*ma/2
T=b*mb/2
a*ma/2=b*mb/2
a*ma=b*mb
a*ma/b=mb=24*16/20=19,2cm
0