Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika: 29

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
547
Egy pontszerű test harmonikus rezgőmozgást végez. Legnagyobb kitérése 135 mm.
Legnagyobb gyorsulása 400cm/s2 (centiméter/ szekundum a négyzeten) . Mekkora a rezgés frekvenciája?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
A = 0.135 m

`a_(max)` = 4 `m/s^2`

`a_(max)` = `A*omega^2`

`omega` = `root()(a_(max)/A)` = `root()(4/0.135)` = 5.44 `1/s`

`omega` = `2*pi*f`

f = `omega/(2*pi)` = `5.44/(2*3.14)` = 0.87 `1/s`
0