Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika: 26

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
1744
30o-os (fok) szögben történő ferde hajítás távolsága 100m. Mennyi volt a kezdősebesség és
az emelkedés magassága? Az elhajított test pályáját közelítse parabolával!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
30o-os (fok) szögben történő ferde hajítás távolsága 100m. Mennyi volt a kezdősebesség és
az emelkedés magassága? Az elhajított test pályáját közelítse parabolával!

vízszintes összetevő= cos 30*v= 0,866 v
függőleges összetevő= sin 30*v=1/2 v

I. 100 m=0,5v*t
II. x=0,866v*t

II/I. x/100=0,866/0,5
x=173,21 m ez volt az emelkedés magassága

173,21=(9,81*t^2)/2
t=5,94 s

100=0,866v*5,94
v=14,57 m/s ez pedig a kezdősebesség
Módosítva: 6 éve
0