Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika: 25

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
860
Egy motorkerékpár az útjának első kétharmadát 72 km/h állandó sebességgel, a további
harmadát pedig v2 sebességgel tette meg. Az átlagsebessége 36 km/h volt. Mekkora v2
sebességgel haladt az út második harmadában?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
Egy motorkerékpár az útjának első kétharmadát 72 km/h állandó sebességgel, a további
harmadát pedig v2 sebességgel tette meg. Az átlagsebessége 36 km/h volt. Mekkora v2
sebességgel haladt az út második harmadában?

2/3*72+1/3*v2=36

v2=108-2*72=-36

Vagyis ahhoz, hogy ilyen sebességet érjen el, negatív sebességet kellett volna elérnie, azaz visszafelé kellett volna mennie.
0