Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika: 24

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
601
Egy pontszerű test harmonikus rezgőmozgást végez. Legnagyobb kitérése 12,5 cm.
Legnagyobb gyorsulása 3 m/s2 (méter/ szekundum a négyzeten). Mekkora a rezgés frekvenciája?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1

A = 0.125 m

`a_(max)` = 3 `m/s^2`

`a_(max)` = `A*omega^2`

`omega` = `root()(a_(max)/A)` = `root()(3/0.125)` = 4.9 `1/s`

`omega` = `2*pi*f`

f = `omega/(2*pi)` = `4.9/(2*3.14)` = 0.78 `1/s`
0